Конкурси за развој малих и средњих предузећа

Покрајински секретаријат за привреду, запошљавање и равноправност полова и Министарство регионалног развоја и локалне самоуправе расписали су три конкурса важна за развој малих и средњих предузећа и на тај начин целокупног привредног амбијента у АП Војводини.

Први конкурс је конкурс за доделу средстава малим и средњим привредним субјектима из сектора производних делатности. На овај начин биће додељена бесповратна средства у износу од 17.549.900,00 динара, од чега су  седам милиона динара субвенције приватним предузећима, а 10.549.900,00 капиталне субвенције приватним предузећима. Средства су намењена за субвенционисање набавке опреме и репроматеријала, у циљу обнове, покретања и унапређења производње и смањења утицаја економске кризе на постојеће послове. Такође, расписан је и конкурс за доделу подстицајних средстава за рефундацију трошкова учешћа привредних субјеката на сајмовима у Европи и међународним сајмовима у Републици Србији, који се одржавају у периоду септембар - децембар 2013. године. Ови наступи финансираће се са пет милиона динара.

Министарство регионалног развоја и локалне самоуправе расписало је јавни позив за доделу бесповратних средстава у оквиру Програма подршке регионалном и локалном развоју у 2013. години. Програм се спроводи у циљу подршке равномерном регионалном развоју, повећања конкурентности у регионима и јединицама локалне самоуправе, унапређења међуопштинске, међурегионалне, прекограничне и међународне сарадње. Средства предвиђена за реализацију програма у 2013. години износе 70 милиона динара. Више о конкурсима можете видети на страницама Канцеларије за локални економски развој.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"