Свечано отворени уређени терени ЦФК

Пионирским кошаркашким турниром за девојчице јуче су у Центру за физичку културу "Драго Јововић" свечано отворени реновирани терени ове установе. Снеге су опробале кошаркашице из Новог Сада, Куле, Сивца и Врбаса, све под будним оком Марине Маљковић, селекторке женске кошаркашке репрезентације Србије, које је својим присуством увеличала свечаност у Центру за физичку културу. Иначе, уз помоћ Покрајинског секретаријата за спорт и омладину обезбеђено је 3,2 милиона динара за реконструкцију терена за рукомет, мали фудбал и кошарку. На терене је постављена тартан подлога, веома погодна за професионално и рекреативно бављење спортом и отпорна на разне врсте утицаја.

"Радо долазим у Врбас и поручујем вам да требате бити задовољни оним што имате. Овај спортски центар изгледа као један добро сређен центар у једном добро сређеном граду у Европи и честитам вам на томе. Ми који смо у спорту морамо да ценимо људе који улажу у објекте и желимо да се то настави и даље. Потрудићу се да нека од сениорских репрезентативки Србије буде гост Врбаса на турниру следећег викенда, а надам се да ће у будућности ове девојчице показати своја знања и на неком новом терену", рекла је Марина Маљковић, селекторка репрезентације Србије.

Отварању терена присуствовали су и Милан Станимировић, председник општине Врбас, и Миодраг Јововић, заменик покрајинског секретарата за спорт и омладину, уз домаћина Љубомира Секулића, директора ЦФК. "Велико је задовољство када имамо могућност да улажемо у спорт и стварање квалитетних услова да се млади њиме баве и усавршавају се. Од 1978. године сви који су водили овај град водили су рачуна о Центру за физичку културу, а користим прилику и да се захвалим Покрајинском секретаријату за спорт и омладину што нам је и овога пута изашао у сусрет да омогућимо младима да се спортски развијају", рекао је приликом отварања терена Станимировић. Миодраг Јововић, заменик покрајинског секретарата за спорт и омладину, истакао је да значајним улагањима расте и значај Центра за физичку културу, не само међу Врбашанима већ и међу корисницима из целог региона и шире. "Видимо да услуге ЦФК користе многи други спортисти свих категорија, од аматера до професионалаца, и онда није тешко одвојити и вољу и новац да се све уреди. Сваки динар који је уложен овде уложен је за праву ствар, а најбоља потврда за то су овакви мечеви и турнири младих кошаркашица и других спортиста", рекао је Јововић.

Директор ЦФК "Драго Јововић" Љубомир Секулић најавио је да ће ускоро тартаном бити пресвучена и атлетска стаза, што ће додатно унапредити квалитет услуга установе и тако је издвојити у сам врх најбољих спортских центара у Србији.

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"