Чланство ДСС колективно прешло у СНС

Александар Бабић, доскорашњи председник Општинског одбора и члан Главног одбора Демократске странке Србије,  саопштио је данас да "више од 90 одсто чланова ове странке у општини Врбас колетивно прелази у редове Српске напредне странке". Бабић је ово рекао на конференцији за медије у просторијама ОО СНС, којој су присуствовали и Игор Мировић, потпредседник СНС и председник Савета за Војводину СНС, и др Братислав Кажић, први на листи СНС на предстојећим локалним изборима.

Бабић је истакао да је "опроштајни говор у ДСС одржао још 13. јула, на седници ГО странке, а истог дана чланови ОО ДСС у Врбасу донели су одлуку о колективном приступању СНС-у". "Било је потребно једно време да у разговору са чланством спроведемо ову одлуку и сада можемо да објавимо да је више од 90 одсто чланова ДСС у општини Врбас прешло у СНС. Политичке прилике и све оно што се дешава унутар ДСС више није оно за шта сам се борио две деценије у овој партији и нема више оних начела која су владала приликом оснивања ДСС. Подршку сам имао и од дојучерашњих сарадника у ДСС-у, а сада мојих колега у СНС. Уверени смо у снагу Српске напредне странке и можемо очекивати велике промене у општини Врбас. Очекујемо и подршку Владе Србије, посебно и због чињенице да ће један од министара бити Игор Мировић. Да не верујемо да ће у Врбасу бити боље, ми данас не би било овде", рекао је Бабић.

"Све нас је обрадовала вест да велики број угледних чланова ДСС жели да приступи Српској напредној странци и лично им изражавам захвалност за то своје опредељење. Такође, пуну подршку пружам и свим нашим члановима које као први на листи на предстојећим изборима води др Кажић. Локални избори у Врбасу су важни јер су прилика да се још једном потврди политика СНС, као и на другим изборима у претходних годину дана у неким војвођанским општинама, као и да се још једном народном вољом одбаци политика наших политичких конкурената, пре свега Демократске странке. Избори су прилика да се већински израз гласача у Војводини, који је тренутно на снази у покрајинском парламенту, доведе у питање, и тако још једном победом СНС укажемо на недостатак легитимитета у Скупштини Војводине", рекао је Мировић. Он је изразио уверење да ће листа СНС у општини Врбас, на којој су, како је рекао, "добри, часни, марљиви и одговорни људи", забележити победу. "Морамо наметнути темпо промена и у Врбасу. Ми ћемо бити на помоћи у свим сверама друштвеног живота и надамо се да у Врбасу можемо очекивати боље дане", рекао је Мировић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"