Одржана 12. Равноселска фијакеријада

Овог викенда Равно Село било је поново место окупљања љубитеља коња, фијакера, место дружења и добре забаве. Организатори 12. Равноселске фијакеријаде одлучили су да овај пут сви учесници главног програма манифестације – надметања у вожњи двопрега, тропрега и четворопрега, добију плакете, а да изостане проглашење најбољих. Међутим, то није спречило да се поносни власници коња липицанерске расе и племенитог порекла надмећу међу собом чије ће запреге бити лепше, а коњи послушнији и лепше опремљени. Традиционално, поред стандардне опреме, и кочијаши су морали да имају одело, рукавице, кравату, шешир и корбач, а на цени је била и што ређа употреба бича.

Осим уживања у коњима и вештинама кочијаша, посетиоци ове манифестације имали су прилику да виде богат културно-уметнички програм у којем су, између осталих, учествовали КУД „Ђура Јакшић“ из Маглића и „Куруз блуз бенд“. Наравно, нису изостали ни тамбураши. Поред тога, организовано је низ такмичења за све генерације. Велико интересовање владало је за надметање у кувању рибљег паприкаша, где је победила екипа „Лако ћемо“ из Равног Села, коју су чинили 12-годишњи дечаци. Титула најбољих у кувању гулаша такође је припала Равноселцима, и то екипи „Ауто-лимар Квргић“. Кулинарске способности показао је и новинар ТВ Војводине Бора Отић, који је својим доласком пружио подршку овој манифестацији. Девојчица Марина Тривунчић била је најбржа и најспретнија у трци у џаковима, док је друго место припало Ненаду Станковићу, а треће Ралету Николићу. У скоку у даљ највише физичке спремности показао је Раде Миловац, док је Зоран каленић најдаље бацио камен с рамена. У надвлачењу конопца титулу најбољих понела је екипа „СНС 1“. Гости Фијакеријаде дошли су овога пута из Бијелог Брда, из Хрватске, а најмлађа учесница била је Јелена Гуцунски из Бачког Градишта.

Иначе, Фијакеријаду је организовало КУД „Шове“, а покровитељи манифестације су били локална самоуправа и Влада Војводине.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"