СРС представила програм за оправак културе и спорта

Српска радикална странка представила је на трибини у Врбасу програм везан за спорт и културу, две сфере друштвеног живота које су, према мишљењу Ђурађа Јакшића, потпредседника Извршног одбора СРС, веома често запостављене.

"Српски радикали сматрају да култура и спорт оплемењују човека у сваком смислу и зато морају имати већу подршку локалне, покрајинске и републичке власти. Уколико грађани Врбаса на предстојећим изборима дају свој глас СРС-у, могу да очекују да ће се из општинског буџета издвајати далеко значајнија средства за културу и спорт. СРС зна са којим се проблемима суочава Културни центар, ту пре свега мислимо на недостатак позоришта, и ми смо вољни да те проблеме решимо", рекао је Јакшић и додао да се СРС залаже за већа издвајања за све културне манифестације, као и за рад културно-уметничких друштава. "Када је реч о спорту, имамо намеру да вратимо школски спорт, то јест да наставници физичког васпитања у нижим разредима основне школе 'регрутују' будуће спортисте, а да за тај свој рад буду стимулисани од стране општине", истакао је Јакшић.

Према речима Бојана Марковића, председника Општинског одбора СРС, радикали очекују добар резултат на локалним изборима. "Према агенцијским истраживањима јавног мњења, СРС ће на предстојећим изборима прећи цензус. Нама је битно да СРС поново уђе у парламент и да дамо свој допринос побољшању ситуације у којој се спорт налази", рекао је Марковић. Поред Јакшића и Марковића, на трибини су учествовали и функционери СРС Милан Ћук и Драган Бозало.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"