Школа у Савином Селу добила спортску салу

Др Бојан Пајтић, председника Владе Војводине, свечано је данас отворио новоизграђену спортску салу у Основној школи „Бранко Радичевић“ у Савином Селу. Изградњу овог објекта највећим делом финансирао је Фонд за капитална улагања, уз подршку општине Врбас.

„Нема лепшег начина да се обележи почетак школске године него што је отварање овакве спортске хале у сеоској средини. Стварамо услове да се деца баве спортом и одржавају часове физике активности и током зиме и током лета, на једнако здрав и квалитетан начин као и деца у градским срединама. Верујем да се деца у Савином Селу данас још више радују почетку школске године. Желимо да млади људи остану да живе у селу, да им омогућимо да имају квалитетне садржаје, а ова спортска сала испуњава неке од тих услова. Служиће не само ученицима већ и за организовање културних активности и бити центар друштвеног живота, спортског, културног и забавног“, рекао је Пајтић и додао да је у протеклих пет година широм Војводине изграђено 35 спортских хала.

Милан Станимировић је истакао да је „велико задовољство и понос бити данас председник општине Врбас“. „Посебно је задовољство што отварамо три велелепна спортска објекта у три села наше општине, која су деценијама била запостављена. Ускоро ће бити отворене и хале у Равном Селу и Бачком Добром Пољу и све деца заслужују да имају праве услове за бављење спортом. Посао локалне самоуправе је да препозна потребе грађана, а ту је била и Влада Војводине и Фонд за капитална улагања да пруже пуну помоћ за изградњу оваквог објекта. Част и задовољство је тим веће што је данас први дан нове школске године и ова деца добила су нешто што је био неостварени сан претходних генерација. За њих више нема зиме и ветра и ништа их више не може зауставити да се баве спортом“, рекао је Станимировић.

Рахман Тигањ, директор школе, истакао је да отварање хаче „велики дан за Основну школу 'Бранко Радичевић' и Савино Село. Отварамо нову фискултурну салу коју чекамо од 1905. године, од када постоји ова школа. Сада имамо услове за адекватну наставу физичког васпитања, за рекреацију грађана и све друге културне манифестације које ће се догађати у селу“, рекао је Рахман.

Отварању спортске сале, заједно са бројним мештанима Савиног Села, присуствовали су Небојша Маленковић, в.д. директор Фонда за капитална улагања, Миодраг Јововић, заменик покрајинског секретара за спорт и омладину, и други функционери врбаске локалне самоуправе.



Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"