Мали акционари траже задружну земљу

Неколико десетина мањинских акционара некадашњег АД „Змајева“ састало се данас са руководством општине Врбас и разговарало о проблему власништва над задружном земљом. Наиме, 396 бивших радника овог пољоприведног предузећа тражи повраћај 612 хектара задружне земље која је након приватизације АД „Змајево“ припала фирми „Новитрејдинг“. Према тврдњама акционара који се позивају на поједине законе, ова земља није смела бити предмет продаје.

Веселин Мухадиновић, представник Земљорадничке задруге „Змајевчани“ која је окупила бивше раднике овог предузећа, истакао је да су задругари одустали од унапред најављеног протеста, јер је Одељење за урбанизам општине Врбас тренутно обуставило поступак по овом питању. Поступак је обустављен јер је предмет због жалбе враћен Управном суду на разматрање. "Власници некадашњег АД 'Змајева' се у последње време појављују као донатори у овој општини, а лако је бити донатор са нашим новцем", огорчен је Мухадиновић.

Председник општине Врбас Милан Станимировић је истакао да као представник извршне власти нема право да се меша у поступак који се води пред судом, али да ће локална власт стати иза мањинских акционара некадашњег АД „Змајева“. "Нама је најбитиније да знамо да се све ради у складу са законом, а ми ћемо помоћи мањинске акционаре у њиховој борби колико је у нашој моћи", истакао је Станимировић. Састанку са малим акционарима присуствовали су председница Скупштине општине Марјана Мараш, начелник Општинске управе Миодраг Шошкић и помоћник председника општине задужен за област пољопривреде Љубиша Симовић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"