Трибина Форума жена Демократске странке

Форум жена ОО Демократске странке организовао је трибину под називом „Оснаживање жена“. Увод у трибину било је отварање изложбе фотографија „Жене на селу“, која је настала сарадњом Секретаријата за рад, запошљавање и равноправност полова, Завода за родну равноправност, Удружења грађана „Војвођанка – Регионална женска иницијатива“ и Академије уметности у Новом Саду.

"Ове фотографије не приказују само свакодневан живот жена на селу, већ и њихову намеру да изађу из традиционалних улога, да преузму одговорност и послове који нису својствени женама", рекла је отварајући изложбу Јасмина Долапчев, председница врбаског огранка Форума жена ДС.

На тему оснаживања жена у економском, политичком и другим сферама јавног живота говориле су председница ФЖ ДС Гордана Чомић, потпредседница ДС Весна Мартиновић, директорица Завода за родну равноправност Весна Шијачки и председница ФЖ ДС за Војводину Ђенђи Селеши. "Снажна жена је она која је поштована, којој се вреднује рад који улаже у своју породицу, локалну заједницу и у своју професионалну каријеру. Предуго времена се код нас све то подразумевало. На овим трибинама желимо да питамо жене са села шта им треба, шта може да уради локална заједница, покрајинска и републичка власт, како да помогнемо да ускладе своје професионалне и породичне обавезе. Бити жена је важно, али је још важније да мушкарци и жене знају колико је то битно и колико вреди једно 'хвала' свакој мајци, свакој баки, свакој сестри, свакоме ко води рачуна да нама наш живот тече без застоја, јер оне брину о нама. Зато су жене добре и за политику, јер је политика посао бриге о другима", поручила је Гордана Чомић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"