СНС: Враћамо надлежности ЕД Врбас

Др Братислав Кажић, први на листи кандидата Српске напредне странке за предстојеће локалне изборе, саопштио је данас на конференцији за медије да је ова странке својим ангажовањем успела договорити да се Врбасу врате надлежности у области електродистрибуције. Он је најавио истих резултат и у области правосуђа. Заједно са Миланом Глушцем, потпредседником ОО СНС, и Мајом Бјекић, портпаролом локалног одбора СНС, Кажић је као циљ деловања ова партије у будућности навео "решавање највећих проблема грађана општине Врбас и враћање осмеха на њихова лица".

"Пре неколико година Електродистрибуција Врбас је остала без бројних надлежности које су пренете у Сомбор. Остали смо без могућности да добијамо инвестиције типа изградња трафо станица или да запошљавамо наше суграђане у Електродистрибуцију. На овај начин и добар део средстава се одливао из Врбаса у Сомбор, који уопште не припада нашој регији. Такође, грађани су све своје проблеме од тог тренутка морали решавати у Сомбору, што у тешкој социјалној ситуацији изискује додатне трошкове и издатке, а наилазили су и на административне тешкоће. Због свега се наш локални одбор обратио Савету за енергетику СНС и успели смо да након састанака са представницима Електропривреде Србије договоримо враћање надлежности Електродистрибуцији у Врбасу. Ова одлука ће бити донета ваћ на следећем састанку Управног одбора ЕПС-а, на задовољство грађана општине Врбас", рекао је др Кажић.

Он је додао да ће у наредном периоду Врбасу бити враћене и надлежности у области правосуђа, тачније у Врбасу ће поново бити успостављен Основни суд. "Грађани општине Врбас који користе услуге суда више неће морати да путују у Нови Сад, истакао је кандидат СНС. Др Кажић је додао да ће он бити први на листи кандидата за одборника ове партије. "Тренутно се преговора са појединим партијама о могућем предизборном савезу. Обећавамо фер и чисту кампању, без демагогије и популизма, а посебно без личних напада на супарнике. Бавићемо се конкретним стварима који се тичу наших суграђана и наше општине. Имамо подршку централе странке и председника Александра Вучића да учинимо све да унапредимо живот у општини Врбас", рекао је Кажић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"