СРС: СНС води непоштену кампању

Српска радикална странка позвала је данас грађане општине Врбас да се одупру застрашивању и уценама Српске напредне странке, а њихове активисте оптужили су да воде непоштену предизборну кампању. На конференцнији за медије Бојан Марковић, председник ОО СРС, оценио је да начин вођења кампање од стране СНС "превазилази сваки меру и да се томе мора одмах стати на крај".

"Ближе се избори у општини Врбас и стање је алармантно. Чланови СНС почели су да иду по кућама и плаше људе. Из Бачког Доброг Поља јавило нам се неколико људи и имамо њихова имена и презимена, које су посетили активисти СНС и нуде им излет у Фрушку Гору, док се у Куцури као поклон нуди неки кекс. Из Равног Села су нам јавили да са члановима СНС домаћинства обилазе чланови Жандармерије у цивилу и чланови БИА. То је плашење народа и то превазилази сваку меру. Управо због тога догађа се да чланови СНС прелазе код нас у странку, што ће бити потврђено наредних дана", рекао је Мaрковић. Он је упозорио да чланови СРС неће трпети никакве притиске, "а ако о овоме не смеју да проговоре ДС и друге странке, радикали се не боје".

Као пример притиска на грађане Марковић је навео запошљавање радника у Фабрици уља "Витал". "Одређена фирма преузела је 'Витал' и запошљавају нове раднике, баш сад пред изборе. Од њих се тражи да морају да имају чланску карту СНС. И за ову тврдњи имамо доказе, људе са именима и презименима. Уколико се ово настави ми ћемо почети да се боримо свим средствима против тога. Има ли закона у овом граду и држави? На страну што се организују концерти и журке, иако се на то троше хиљаде еура. Ипак, то је њихова ствар, али да се људи застрашују, да им се нуди било шта, то је недопустиво", рекао је Марковић. Он је јавно упитао зашто СНС, уколико је стварно толико снажна колико се о томе говори, прибегава свим овим методама и прави предизборну коалицију са толико малих странака. Марковић је позвао грађане општине Врбас да се одупру оваквим облицима предизборне кампање.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"