ДИТВ организује предавања

Друштва инжењера и техничара Врбаса организоваће у четвртак, 26. септембра у 12.00 часова, у сали СО Врбас, предавања првих људи ове организације у Србији. У Врбасу ће гостовати проф. др Часлав Лачњевац, председник Савеза инжењера и техничара Србије, и мр.Зоран Пендић, директор Развојног центра СИТС.

Проф. др Лачњевац говориће на тему „Циљеви и задаци Савеза инжењера и техничара Србије (СИТС) и значај оснивања Друштва инжењера и техничара Врбаса (ДИТВ)“, док ће мр.  Пендић говорити на тему „Могу ли менаџмент системи и сектор осигурања да убрзају транзицију наше привреде?“.

„Предавање ће се односити на повећање ефикасности и ефективности пословног система предузећа, пре свега захтева за прелаз са традиционалног менаџмента на менаџмент процесима, подизање нивоа културе и свести о важности менаџмент система и осигурања за одрживи развој и опстанак предузећа, широку примену модерних информационо-комуникационих система, али и широку примену мотивационих система. У предавању ће бити истакнуто да би масовније увођење менаџмент система у наше привредне, образовне и здравствене организације, као и бржи развој сектора осигурања, могло да ублажи па и потпуно елиминише утицај финансијско/економске кризе и омогући бржи оправак наше привреде. Биће дате и неке сугестије за унапређења у привреди, образовању и здравству, која се могу постићи применом менаџмент система. Посебна пажња биће посвећена примени генерализваног ХАЦЦП система у ланцу исхране. Биће истакнут и значај два стратешка пројекта Развојног центра СИТС за обезбеђење безбедне и квалитетне воде за пиће и њену рационалну потрошњу. Први: "Методологија пројектовања и успостављање генерализованог ХАЦЦП система у водоводним организацијама", који је подржан од Инжењерске коморе Србије, и други: "Безбедна и квалитетна вода за пиће – основно људско право", који је подржао Центар за промоцију науке Републике Србије“, наводи се у позиву свим заинтересованим лицима. Друштво инжењера и техничара Врбаса, поред својих чланова, посебно позива директоре малих и средњих предузећа, јавних предузећа, образовних и здравствених институција, осигуравајућих кућа, инспекцијских служби, као и представнике локалне самоуправе да присуствују предавању.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"