Директор РЗЗО посетио ОБВ и ДЗ

Проф. др Момчило Бабић, директор Републичког фонда за здравствено осигурање Србије посетио је данас Општу болницу Врбас и Дом здравља „Вељко Влаховић“, и упознао се са радом ових здравствених установа. У разговорима са руководствима ОБВ и ДЗ, као и кроз разговоре са медицинским и другим особљем, Бабићу су предочени основни проблеми који отежавају функционисање установа, а разговарало се и о моделима могуће помоћи за побољшање услуга које пружају Општа болница и Дом здравља.

„Сагледали смо тренутно стање и тражимо моделе помоћи и решења за проблеме, како би поставили здраву основу за будућност. Упознат сам са проблемима који оптерећују болницу и који нису настали у последњих шест месеци, него знатно пре, али ми смо ту да их решавамо. Ово није прва и последња посета и поново ћу доћи у Врбас за шест месеци, како би видели шта се урадило на поправљању стања и да ли су предложена решења и потези реализовани“, рекао је Бабић. Он се осврнуо и на умањење РЗЗО у исплати плата запосленим у Општој болници, истичући да проблем представља велики број „неуговорених“ радника. „Финансијску дисциплину и ред у држави морамо одржати по сваку цену и зато су контроле РЗЗО обишле све здравствене институције и идентификовале ограмне дефиците, као што је случај у многим апотекама. Умањење у Врбасу је мало у односу на неке установе, али нама је циљ да проналазимо решења и спроводемо их у пракси“, рекао је Бабић.

Бабићу се на посети захвалио Предраг Радовић, заменик директора ОБВ. Он је истакао да је ОБ више пута обавештавала РЗЗО, Владу Војводине и Министарство здравља о проблемима са којим се сусреће у функционисању, а најчешће се то односило на проблем недостатка кадра. „Имам утисак да је проф. др Бабић задовољан оним што је видео у болници, посебно бригом и односом према пацијентима. Успели смо да уређењем доведемо болницу међу боље у Војводини и Србији, а недостатак кадра проблем је са којим се већ дуго сусрећемо. Од тренутка када је нам, према закону, ускраћен део средстава, обратили смо се нашем оснивачу Влади Војводини и од њих добили недостајућа средства за нормално пружање здравствене заштите“, рекао је Радовић и још једном захвалио Бабићу на обећаној помоћи.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"