У Врбасу одржан Фестивал меда

У Врбасу је у суботу одржан II Фестивал меда, а многобројним посетиоцима манифестације представило се укупно 14 произвођача овог пчелињег производа. Организатор фестивала било је Удружење пчелара Врбас. Пчеларску здравицу одржао је пчелар Миле Савић, док је фестивал свечано отворио председник општине Милан Станимировић.

"Општина Врбас је основала Туристичку организацију и мислим да ће на мапи догађања сигурно значајно место заузимати Фестивал меда. Пчеларство није само хоби, јер са 120 кошница једна четворочлана породица може сасвим пристојно да живи", истакао је Станимировић. Жељу да ова манифестација постане традиционална изразио је и председник Удружења пчелара Врбас Димитрије Вељовић, који је истакао да су излагачи на овогодишњем фестивалу значајно допринели промоцији пчеларства у врбаској општини. "Врбашани су имали прилику да прошетају 'слатким тргом'. Осим што су на штандовима излагача могли да пазаре пчелиње производе, ми смо даровали и 600 дозни меда најмлађим суграђанима", нагласио је Вељовић.

Предавања о пчеларству одржали су прим. др Видоје Кулић и Татјана Мрдак. У културно – уметничком делу програма наступили су чланови КПД „Карпати“, као и деца из Предшколске установе „Бошко Буха“ и ОШ „Братсво – јединство“. Такође, на Фестивалу меда, као и прошле године, организована је продајна изложба колача које су припремиле чланице актива месних заједница, као и КУД „Карољ Сирмаи“. Чланица Општинског већа Јелена Бесермењи је напоменула да је ово четврта продајна изложба колача и да је новац које су зарадиле вредне домаћице усмерен у хуманитарне сврхе. "Сваки пут када организујемо ову акцију, новац определимо да на неки начин помогнемо деци из наше општине. Овога пута одлучили смо да новац који је зарађен од продаје колача уложимо у опремање учионице деце са посебним потребама у Основној школи "Братсво – јединство", рекла је Бесермењи.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"