100 жена на информатичкој обуци

Општина Врбас и Покрајински завод за равноправност полова потписале су уговор о финасирању информатичке обуке укупно 100 жена из Бачког Доброг Поља, Змајева, Равног Села, Куцуре и Савиног Села. Циљ пројекта је унапређење положаја жена у сеоским срединама, посебно кроз стицање знања која могу олакшати пут до проналаска посла. Обука ће се вршити у информатичким кабинетима основних школа у селима.

"Општина Врбас добила је ова бесповратна средства заједно са још 26 општина у Војводини. Жеља нам је да на неки начин унапредимо способности жена у руралним срединама, да лакше покрену свој бизнис или пронађу посао. Такође, подједнако је важно да жена у граду и на селу има исте шансе и наш циљ је да изједначимо њихове способности", рекла је Весна Шијачки, директорка Покрајинског завода за равноправност полова. Анита Беретић, помоћница за област равноправности полова у Покрајинском секретаријату, похвалила је ангажованост општине Врбас у праћењу ове врсте конкурса, "што потврђује бригу локалне самоуправе за своје грађане". "Ово јесте један мали корак, али пуно малих чини један велики, и тако стижемо до побољшања положаја жена у Војводини, а пре свега у мањим срединама, што не значи да информатичка писменост не треба и тамо да буде свима доступна", рекла је Беретић. Милан Станимировић, председник општине Врбас је истакао да се локална самоуправа труди да у свим селима изједначи услове живота са оним у самом Врбасу. "Направили смо три спортске хале, улажемо у школе, инфраструктуру, јер хоћемо да створимо услове на селу као и у граду. Не само за жене него за све становнике. Милсим да сми на добром путу да то остваримо", рекао је Станимировић.

Обука почиње за десетак дана, а сертификати које полазнице буду добиле имају валидност пред Националном службом за запошљавање.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"