Божовић посетио Полицијску станицу

Владимир Божовић, државни секретар Министарства унутрашњих послова Владе Србије, посетио је данас Полицијску станицу Врбас. Божовића су примили Милан Ковачевић, начелник Полицијске станице, и Вељко Милекић, командир Полицијске испоставе Врбас. Током сусрета Божовић се упознао са стањем безбедности у општини Врбас, условима у којим раде, као и са проблемима са којим се сусрећу полицијски службеници у општини Врбас.

"Данас смо у посети Полицијској управи Нови Сад и Полицијску станицу Врбас обилазимо у склопу те посете. Ту сам да разговарам са начелником и руководством станице, да обиђем дежурну службу, жилу куцавицу сваке станице, али и сектор управних послова и шалтер салу кроз које грађани Врбаса имају контекст са полицијом. Желим да ме началник и његов тим упознају за безбедносном ситуацијом у општини Врбас и да видимо у којим условима раде полицајци. Колико сам упознат, стање безбедности је стабилно, али морамо радити на јачању капацитета криминалистичке полиције, свих нивоа, да би истраге у борби против корупције и привредног криминала дале већи резултат и ефекат него што је то било до сада. Нисмо задовољни свеукупном ситуацијом у МУП-у Србије, али је потребно да сви заједно учинимо додатне напоре у спровођењу Стратегије за борбу против корипције", рекао је Божовић. Он је истакао да је неопходно учинити институционалне реформе, унапредити капацитети криминалистичке полиције и унутрашње контроле полиције, како би се добио ефикасан систем. "Знам да велики проблем представља недостатак полицијских службеника, по свим нивоима, и мораћемо и о томе повести рачуна", рекао је Божовић.

Вељко Милекић, командир Полицијске испоставе Врбас, истакао је да посета државног секретара значи да је овај део пилицијске управе Нови Сад "препознат као једна од већих и водећих организационих јединица, не толико по питању проблематике која се појављује на овом подручју, него више величином и бројем становника". "Свака ова посета веома је корисна јер имамо могућност да предочимо наш рад, покажемо услове у којим радимо и разговарамо о проблемима са којим се сусрећемо, посебно на тему попуњености полицијског састава", рекао је Милекић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"