Неопходна стална улагања у здравство

Доктор Душан Милисављевић, председник Одбора за здраље и породицу Народне Скупштине Србије, посетио је данас Општу болницу Врбас, Дом здравља "Вељко Влаховић" и амбуланту у Старом Врбасу и разговарао са руководствима ових установа о ситуацију у здравству у општини Врбас. Милисављевић је оценио да је ниво здравствене заштите грађана, и поред свих објективних проблема, на виском нивоу, али да се мора и додатно унапређивати.

"Грађани морају да имају добру здравствену заштиту и добре услове лечења. Моја посета као председника Одбора за здравље и породицу Скупштине Србије је усмерена провери свих навода лекарa и медицинскоg особљa према којим им је неко из Републичког фонда за здравствено осигурање смањио плате за 20 одсто", рекао је  Милисављевић. О овом проблему говорио је и Предраг Радовић, заменик директора ОБВ, који је истакао да је Влада Војводине притекла у помоћ Општој болници и обезбедила недостајућих 20 одсто средстава за плате радника. Госта из Београда домаћини су упознали са проблемом недостатка кадра, посебно у области стоматологије у Дому здравља. "Заборавили смо да урадимо неке ствари у реформи стоматологије и недопустиво је да грађани који су цели живот издвајали новац за здравствено сигурање, данас не могу да оправе зуб", рекао је Милисављевић.

Директорка ДЗ др Брајана Николић је истакла да неки делови ове установе функционишу само захваљујући помоћи локалне самоуправе, посебно апострофирајући стоматолошку службу и службу хитне медицинске помоћи. "На стоматологији имамо дупло мање уговорених радника у односу на број запослених. Слично је и у служби хитне помоћи, где према Републичком фонду за здравствено осигурање треба да имамо само једну екипу, а већ 13 година имамо две. У овим деловима имамо константну помоћ локалне самоуправе како би одржали ниво услуга на који су наши грађани навикли", рекла је др Николић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"