Ултразвук за амбуланту у Змајеву

Покрајински секретаријат за здравство издвојио је 2,7 милиона динара за куповину ултразвучног апарата за амбуланту у Змајеву. У овој здравственој установи од сада ће се вршити прегледи кукова код деце, а након обуке лекара која следи, вршиће се и други ултразвучни прегледи.

"Покрајински секретаријат за здравство веома брзо је одговорио на захтев нашег Дома здравља и амбуланта у Змајеву је добила нови ултразвучни апарат. Први прегледи кукова код беба већ су обављени, уз подршку педијатара из Врбаса, а чим обуку прође и педијатар који ради у амбуланти у Змајеву, ова услуга биће редовна на овом месту. Додатна едукација ће бити организована и за још једног лекара Дома здравља, тако да ћемо од 01. децембра у Змајеву вршити и друге врсте прегледа ултразвуком. Ово улагање веома је важно за пацијенте из Змајева, Бачког Доброг Поља и Равног Села којима ће од сада бити ближе да дођу до ове амбуланте него до здравствених установа у Врбасу", рекла је др Брајана Николић, директорка Дома здравља "Вељко Влаховић".

Члан Савета МЗ Змајево Драган Микић захвалио се Дому здравља за увођење педијатријске службе у амбуланти у Змајеву, а затим и за опремање установе.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"