Агенција контролише изборне кампање

Агенција за борбу против корупције организовала је теренско посматрање изборних кампања за локалне изборе у Врбасу, након навода медија о "спорним активностима". Како је саопштено, мониторинг Агенције обухвата праћење активности свих политичких субјеката који су прогласили изборне листе, пренео је Б92.

"Напомињемо да су политички субјекти, на основу Закона о контроли финансирања политичких активности, у обавези да 30 дана по објављивању коначних резултата избора Агенцији за борбу против корупције доставе Извештај о трошковима изборне кампање. Агенција ће проверавати да ли су сви политички субјекти доставили извештаје, као и да ли су они формално и садржински исправни. Против свих политичких субјеката који евентуално прекрше Закон, Агенција ће покренути одговарајуће поступке, а јавност ће бити благовремено обавештена", наводи се у саопштењу Агенције.

Подсетимо, у поноћ почиње изборна тишина, а грађани Врбаса ће на локалним изборима у недељу, 13. октобра, моћи да бирају између осам изборних листа странака и коалиција.

На изборима ће учествовати листа коалиције СПС-ПУПС-ЈС и Савеза војвођанских Мађара, затим листа коју предводи Српска напредна странка, листа предвођена Демократском странком на којој су и Уједињени региони Србије, па коалиција Либерално-демократске партије и Лиге социјалдемократа Војводине. На изборе излази и Демократска странка Србије са својом листом, Српска радикална странка, затим покрет Двери, као и Група грађана "Сви заједно". На предизборним митинзима учествовали су лидери готово свих политичких партија које излазе на изборе. Протеклих дана организован је и фудбалски меч локалног Врбаса са резервистима Црвене звезде, као и неки концерти, што је у медијима довођено у везу са изборима.

Све информације о кампањи за локалне изборе у општини Врбас можете видети на нашем специјализованом порталу o изборима у општини Врбас:

izbori.vrbas.net

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"