Туристичка организација у новим просторијама

Туристичка организација општине Врбас почела је са радом у новим просторијама, у пасажу испред православне цркве у изградњи, у центру Врбаса. Туристичка организација основана је 2010. године, у марту 2013. је добила вршиоца дужности директора, а сада након обезбеђеивања простора за рад почиње са радом на промоцији туристичких потенција општине Врбас у пуном капацитету.

"Ово је установа која треба да представи све туристичке капацитете и могућности наше општине, без обзира да ле се ради о приватном или јавном власништву. То смо већ почели да радимо учешћем на два сајма туризма, у Београду и Новом Саду, а сада, у функционалном простору за деловање, можемо кренути свим снагама на остваривању зацртаних циљева. У наредном периоду чекају нас два важна посла, један је формирање базе свих потенцијала у овој области, а затим и осмишљавање маркетиншког плана за наступе на сајмовима", рекао је Милутин Мркша, в.д. директор ТО. Он је изразио наду да ће ваћ на наредном сајму више делатника из области туризма пронаћи интерес да се представи у сарадњи са Туристичком организацијом.

Отварању нових просторија присуствовао је и Милан Станимировић, председник општине Врбас, који је истакао да је то први корак ка стављању у промет туристичких потенцијала на озбиљнији и професионалнији начин. "Имамо шта да покажемо гостима општине Врбас, у више области, и задржимо их на неколико дана у нашим местима и околини. Имамо потенцијала у сеоском туризму, у ловном, риболовном и наутичком туризму, у спортском туризму. Светска економија иде ка сектору услуга а туризам је једна од најпрофитабилнијих грана у том сектору. До сада своје потенцијале нисмо искористили на прави начин и ово је прилика да одредимо стратегију развоја туризма у општини Врбас и кренемо у њену реализацију. Тако можемо запослити многе наше суграђане", рекао је Станимировић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"