Мараш: Расте поверење у СПС

Руководства Социјалистичке партије Србије и партија које су на локалним изборима наступале у савезу са овом странком, ПУПС, ЈС, СВМ и Удружење Крајишника, захвалили су грађанима на снажној подршци коју су пружили листи кандидата ове коалиције. Марјана Мараш, председница ОО СПС, истакла је да је коалиција Ивица Дачић - СПС - ПУПС - ЈС - СВМ - Удружење Крајишника освојила 5.400 гласова или 24,26 одсто, што је за скоро пет одсто више него на локалним изборима 2009. године, или за скоро два одсто више него на изборима пре годину дана.

"Посебно смо задовољни резултатима које смо постигли на изборима за савете месних заједница, на којим смо остварили већину у три месне заједнице. Успоставили смо снажну организацију, базу и мрежу активиста и уз позитивну енергију коју поседујемо, можемо очекивати даље јачање. Заједно можемо остварити још бољи резултат на неким будућим изборима, као што показују избори за савете месних заједнница", рекла је Мараш. Она је истакла да преговори о формирању нове власти нису још увек почели, а распоред одборничких мандата указује да ће без коалиције око СПС-а бити немогуће правити већину. "На нама је да сачувамо јединство које имамо и мислим да то није спорно, а услове смо договорили још пре избора и трудићемо се да их реализујемо. Знамо да је коалицији око СНС-а потребан још један одборнички мандат за формирање већине, али моје искуство у Скупштини општине говори да је за добар рад потребна снажнија већина. Мислим да ситуација у општини Врбас и целој Србији није једноставна да би се било ко усудио да сам преузме на себе одговорност", објаснила је Мараш. Оцењујући предизборну кампању, Мараш је рекла да многи методи до сада нису виђени у општини Врбас. "Имали смо сазнања да нешто слично може да нам се догоди, посебно из искуства из градова који су пре нас имали изборе, али не и у овом интезитету, посебно када се говори о разним врстама притисака на бираче", рекла је Мараш.

Грађанима су захвалили и представници ПУПС, ЈС, СВМ и Удружења Крајишника, који су изразили наду да ће сарадња међу партнерима бити настављена и у будућности, посебно због међусобног уважавања, сличних програмских циљева и позитивних трендова у коначним резултатима.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"