Обележавање Дана општине Врбас

Серијом свечаности у суботу и недељу обележева са Дан општине Врбас и Дан ослобођења општине Врбас. Поводом Дана општине Врбас, за суботу у 11.00 часова, заказана је округли сто - Његошу у почаст. Учествују проф. др Јован Стриковић, проф. др Мила Медиговић Стефановић, проф. др Милорад Јеврић, проф. др Никола Страјнић, проф. др Душан Ичевић и академик Радомир Б. Ивановић. Округли сто се одржава у сали биоскопа "Југославија".

За 18.00 часова, у холу биоскопа "Југославија", заказано је отварање изложбе књига и публикација посвећених Петру II Петровићу Његошу. Изложбу отвара проф. др Мила Медиговић Стефановић, а одмах након отварања изложбе почиње песничко вече - Песници  Његошу, на којем учествују академик Матија Бећковић, књижевник Благоје Баковић и чланови Студија рецитатора Културног центра Врбаса. Вече се наставља програмом - Драмски уметници Његошу, у којем учествују Јелена и Ивана Жигон и Михаило Миша Јанкетић. И овај програм се одржава у сали биоскопа "Југославија".

У недељу, 20. октобра у 11.00 часова, на истом месту, одржава се свечана седница Скупштине општине Врбас поводом Дана општине Врбас. У 19.00 часова, у ликовној галерији КЦ Врбаса, је отварање изложбе "Јесењи културни салон 2013". Истога дана биће обележен и дан одлобођења општине Врбас. За 09.00 часова је заказано полагање венаца на Споменик палим борцима на градском гробљу, у 09.15 часова полагање венаца на Споменик погинулим борцима у ратовима од 1991. до 1999. године и на Споменик палим борцима Црвене армије, а за 10.00 часова полагање венаца на Споменик палим борцима у центру Врбаса.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"