Општа болница у поступку акредитације

Представници 15 здравствених установа са територије АП Војводине, међу којима је био и Предраг Радовић, заменик директора Опште болнице Врбас, потписали су у Влади Војводине уговоре са Агенцијом за акредитацију здравствених установа Србије, чиме је започет поступак акредитације здравствених установа у Војводини. У име Агенције, уговоре је потписала директорка др Снежана Манић.

Покрајински секретаријат за здравство, социјалну политику и демографију финансираће све трошкове поступка акредитације у износу од 14,7 милиона динара. Акредитација је најстарији и најчешћи облик спољашње провере квалитета рада здравствених установа у свету. У наш правни систем акредитација здравствених установа уведена је 2005. године, а са циљем да се унапреди квалитет здравствене заштите и безбедност пацијената у свим здравственим установама. Агенција за акредитацију здравствених установа Србије утврђује стандарде и квалитет пружене здравствене заштите становништва и акредитација је један од значајних показатеља квалитета рада.
Здравствене установе са којима је Агенција за акредитацију здравствених установа Србије потписала уговор су: Институт за здравствену заштиту деце и омладине Војводине, Институт за онкологију Војводине, Институт за кардиоваскуларне болести Војводине, Институт за плућне болести Војводине, Клинички центар Војводине, опште болнице у Врбасу, Панчеву, Сомбору, Суботици, Кикинди, Сенти и Вршцу, Специјална болница за плућне болести "Др Васа Савић" Зрењанин, Специјална болница за плућне болести "Др Будисав Бабић" Бела Црква и Специјална болница за реуматске болести Нови Сад.

Акредитацијом наведених здравствених установа на територији Аутономне Покрајине Војводине значајно ће се унапредити рад здравствених установа, чији је оснивач Влада АП Војводине и биће постигнут виши стандард остваривања здравствене заштите, а тиме и квалитет рада здравствене службе на територији Покрајине.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"