Уметници кулинарства - ресторан ЦФК

Протекле седмице је, У Едукативном центру у Новом Саду, одржана петодневна обука кувара из 30 националних ресторана широм Србије. По завршетку обуке уприличена је свечаност доделе сертификата полазницима који су завршили обуку посвећену регионалним аутентичним специјалитетима из Србије.

Обуке полазницима су држали еминентни стручњаци из света гастрономије, који су свечано уручили сертификате шефова кувара Србије Сањи Блажевац и Миодрагу Зекићу из ЦФК Драго Јововић из Врбаса.

Обуку је организовала Асоцијација шефова и кувара Србије, а уз подршку Едукативног центра, Покрајинског секретаријата за привреду, запошљавање и равноправност полова и Министарства финансија Републике Србије.

Пројекат Асоцијације кувара Србије подразумева увођење стандарда припреме српских националних јела кроз обуку шефова – кувара, по аутентичним изворним рецептима, чиме се штити домаћи национални бренд – српска кухиња, чува се и негује традиција промоцијом производа из појединих делова Србије који се припремају по вековима старим рецептурама. Крајњи циљ је унапређење туристичке и угоститељске понуде Србије.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"