КЕМ организовала јавну дебату о енергетској ефикасности

Канцеларија за енергетски менаџмент општине Врбас организовала је јавну дебату посвећену промоцији могућности и модела побољшања енергетске ефикасности, као и мера које могу довести до уштеде енергије, с циљем стварања функционалног локалног друштва које брине о својим ресурсима и својој имовини. Јавна дебата је спроведена у оквиру пројекта „Discovering energy – Открити енергију“, који у 30 општина у Србији, међу којима је и општине Врбас, спроводи Deutsche Gesellscaft für Internationale Zusammenarbaeit GmbH (GIZ) – Немачка организација за техничку помоћ и сарадњу“, уз подршку Министарства енергетике, развоја и заштите животне средине и Министарства грађевинарства и урбанизма.

Јавна дебата послужила је да се пројекат и његови циљеви представе широј јавности, чије је интересовање потврдио велики број учесника који су дискутовали на предложену тему. Уз представнике oпштине Врбас,  Канцеларије за енергетски менаџмент, затим представнике ЈП „Дирекција за изградњу“ и ЈКП „Стандрад“, јавној дебати присуствовали су представници невладиних организација и удружења грађана, (Еколошки покрет Врбаса, Друштво за енергетску ефикасност и обновљиве изворе енергије Врбас и Друштво инжењера и техничара Врбаса), затим представници банкарског сектора, (Banca Intesa, Societe Generale banka, Hypo Alpe Adria banka и АИК банка), знатан број лиценцираних инжењера 381 за енергетску ефикасност у зградарству, који су запослени у јавном и приватном сектору, као и представници грађевинских фирми. Такође, јавној дебати су присуствовали и представници Канцеларије за локални економски развој општине Врбас, Канцеларије за младе општине Врбас и ученици средњих школа којима је позив био упућен са циљем правовременог упознавања младих са значајем енергетске ефикасности.

Пројекат „Discovering energy – Открити енергију“ окупљенима је представила Анита Мраовић, пројект менаџер GIZ, док је о активностима општине Врбас у овом пројекту и мерама које предузима на плану енергетске ефикасности, говорио Горан Пејовић, члан Општинског већа задужен за енергетику. Презентацију о функсионисању енегетског менаџмента на примеру општине Врбас одржао је Жељко Зечевић из КЕМ, док је презентацију о проблемима примене регулативе везане за енергетску ефикасност одржао Никола Вујовић из ЈП „Дирекција за изградњу“.

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"