ОБВ: Стална едукација здравствених радника

Поред континуиране едукације у циљу продужавања орочене дозволе за рад – лиценце, здравствени радници, медицинске сестре и техничари све се више усмеравају и ка стицању вишег степена образовања, посебно ка новим специјалистичким профилима делатности и њиховој практичној примени.

Унапређење досадашње медицинске праксе у раду медицинских сестара и техничара посебно се истиче подизањем на виши ниво здравствене неге, која подразумева активну сарадњу са пацијентима и њиховим породицама од самог пријема у болницу, смештаја болесника у болесничку јединицу, током лечења, као и при отпуштању из болнице. "Веома је важно едуковати болесника о унапређењу здравственог стања, пружити подршку у самосталности, али и анимирању чланова породице, приближити неопходне информације о болести, начину лечења, као и коришћењу услуга институција које помажу у остваривању даљих пацијентових права", истакла је Лана Страјнић, дипломирани организатор здравствене неге, запослена као медицинска сестра на Гинеколошком одељењу ОБВ.

Ивана Лекић, висока акушерска сестра–бабица, такође запослена на Одељењу гинекологије, додала је да је неопходан индивидуалан приступ пацијенту. "Сваки пацијент је особен те је неопходна индивидуализација приступа која подразумева непосредност, континуирану комуникацију, здравствену негу на високом нивоу, али и психолошку подршку", рекла је Ивана Лекић.

У Општој болници запослене су три медицинске сестре са вишим (VI), четири са високим степеном образовања (VII); четири рентген техничара са вишим (VI), пет са високим степеном образовања (VII); два лаборанта са вишим (VI) и један са високим степеном образовања (VII); као и пет физиотерапеута са вишим степеном образовања (VI).

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"