Врбасу званично враћен Основни суд

У Србији ће од 01. јануара 2014. бити 66 основних судова, уместо постојећа 34, као и 58 тужилаштава, утврђено је Законом о седиштима и подручјима судова и тужилаштава који је јуче усвојен у Скупштини Србије, преноси дневни лист Блиц. Новом мрежом и Врбас добија суд.

За усвајање закона гласала су 123 посланика, а против су била 44 посланика. Основни судови, како је утврђено новом мрежом судова, биће основани у Аранђеловцу, Горњем Милановцу, Мионици, Прибоју, Рашки и Деспотовцу, као и у пограничним местима као што су Шид, Петровац на Млави, Лебане и Димитровград. По новој мрежи судова, основни судови биће и у мањинским општинама као што су Сента, Врбас, Бачка Паланка и Бујановац. У Београду ће поред два постојећа бити формиран још један основни суд.

Број апелационих судова у Србији остаће непромењен, тако да ће и даље радити четири апелациона суда - у Београду, Новом Саду, Крагујевцу и Нишу, уз одређене промене у апелационом систему које предвиђају уједначење судске праксе. Новом мрежом судова предвиђено је постојање 25 виших судова и 16 привредних судова, а и даље ће постојати 44 прекршајна суда. Постојаће и 29 судских јединица које ће бити основане и у Варварину, Богатићу, Ковачици и Ћуприји. Нови закон почеће да се примењује од 01. јануара 2014. године. Предвиђено је да до почетка примене закона, Високи савет судства постави вршиоце функције председника суда у судовима основаним законом којима је промењено подручје на којем врше надлежности.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"