И Врбас добија локални одбор Заједно за Србију

Странка Заједно за Србију формирала је свој иницијативни одбор у oпштини Врбас. За председницу одбора изабрана је Ана Јакић, а оснивачком састанку су, као гости, присуствовали и Томислав Стантић, политички координатор Заједно за Србију за Војводину, Славко Родић, регионални координатор ЗЗС.

У свом обраћању присутнима, Томислав Стантић је истакао да Заједно за Србију промовише политику која се базира на идеји да милиони људи добију прилику да непосредно одлучују о ономе што је најбитније у њиховим свакодневним животима. "Ниво одлучивања мора се спустити на ниво месних заједница, где ће људи имати могућност непосредног доношења одлука и решавања проблема који су им најбитнији. Принципи политике Заједно за Србију су: самоуправа, солидарност, Европа. Највиши облик самоуправе треба да буду три региона: Војводина, Београд и преостали део Србије. Региони треба да имају надлежности у економској политици, пољопривреди, здравству, просвети, социјалној политици, спорту, култури и да располажу буџетима потребним за вршење ових послова, а држава да се бави оним пословима који представљају атрибуте државности: безбедношћу, одбраном, унутрашњим и спољним пословима, правосуђем и монетарном политиком", рекао је Стантић и упутио позив младим људима да и сами учествују у прављењу нових политичких односа.

Председница иницијативног одбора Заједно за Србију за Врбас, Ана Јакић представила је петнаесточлани тим који ће водити активности ЗЗС у Врбасу и позвала све заинтересоване грађане да се укључе у формирање и рад одбора, како би заједно дали свој допринос и мењали ствари из корена на боље.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"