Изградња ЦППОВ представљена широј јавности

Друштво инжењера и техничара Врбаса организовало је данас стручно предавање о пројекту изградње и одрживости Централног постројења за прераду отпадних вода. Предавања су одржали инжењери Наталија Тривковић и Миленко Радованов из Јавног предузећа "Дирекција за изградњу", руководитељка и један од чланова јединице за примену пројекта изградње ЦППОВ. Ова важна тема изазвала је интересовање бројних лица па су предавањима присиствовали представници извођача радова, Водопривредног предузећа "Бачка", појединих НВО и удружења грађана, као и ученика Средње стручне школе "4. јули".

 

Наталија Тривковић говорила је о целукопном пројекту ревитализације Великог бачког канала". "Циљ пројекта је да све санитарне воде и претходно третиране индустријске воде прикупе и заједнички прераде на централном постројењу. За изградњу ЦППОВје обезбеђено 15,1 милион евра, од чега је 13 милиона евра за изградњу и 2,1 милион за техничку помоћ - МИСП, а општине Врбас и Кула су се обавезале да ће обезбедити средства за изградњу колектора и канализационих система у селима општине", рекла је Тривковић и истакла да је улога јединице за примену пројекта контрола реализације, истицање сугестија и обезбеђивање разних сагласности, као и, између осталог, извештавање о евентуално насталим проблемима.

Миленко Радованов је представио техничке карактеристике постројења, од тачке у којој се колектор са прикупљеним отпадних водама спаја са централним пречистачем, до тачке на којој се у водоток упушта прерађена вода. "Ово је била идеална прилика да се људи упознају са тренутно највећим пријектом на заштити животне средине, који се спроводи у Србији. Добро је да је Друштво инжењера и техничара Врбаса прихватило ову тему и омогућило нам да се упознамо ширу јавност са изградњом централног постројења", рекао је након предавања Радованов. Предавања је отворио Игор Миловић, председник ДИТВ, који је искористио прилику да најави нове стручне презентације у организацији овог друштва.        

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"