У ОБВ спроведена анкета о квалитету услуга

У општој болници Врбас у претходној недељи извршена је анкета на тему задовољства корисника здравственом заштитом, као и истраживање задовољства запослених у здравственим установама. Ово истраживање је организовало Министарство здравља и Институт за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут“. Истраживање је добровољно, анонимно и спроводи се у установама примарне, секундарне, терцијарне здравствене заштите, као и у апотекама.

У општој болници Врбас стационирани пацијенти анкетирани су након пружене здравствене услуге - приликом отпуста, док је истраживање у специјалистичким службама - амбулантама интерне медицине, и истраживање о задовољству запослених условима и организацијом рада, спровеђено свакодневно. По истеку времена које је одређено за истраживање, Комисија за унапређење квалитета рада ОБВ, заједно са задуженима за правилно спровођење процеса анкетирања, је прикупила одговоре и отпремила их у надлежну установу на статистичку обраду.

Према речима др Мирјане Наков, председнице Комисије за унапређење квалитета рада ОБВ, истраживање је протекло у складу са прописаним упутствима и припремљено је тачно онолико упитника колико је било неопходно, уз обезбеђивање превода на језик националних мањина. „Прошлогодишњи резултати анкетирања корисника здравствене услуге говоре о нешто бољим оценама у односу на 2011. годину за стациониране пацијенте, док је статистички занемарљиво мањи проценат (0,03%) корисника здравствене услуге у амбулантама интерне медицине, исказао нижи степен задовољства у односу на анкетирање у 2011. години. С обзиром на велики број гравитирајућих пацијената ка болници и недовољан број медицинског особља, ми смо релативно задовољни оценом. Наравно, надамо се да ће надлежне институције препознати наш напор и помоћи нам да превазиђемо организационе потешкоће у смислу недостајућег медицинског кадра“, рекла је др Наков.

Резултати овогодишњег истраживања биће објављени у периоду од 30 - 60 дана након обављеног анкетирања. Из Опште болнице је саопштено да ће Комисија за унапређење квалитета размотрити све могућности за унапређење квалитета здравствених услуга и услова рада, у складу са финансијским и законским могућностима.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"