Нови програми у Народној билиотеци "Данило Киш"

Вршитељка дужности директора Народне библиотеке „Данило Киш“ Милијана Радовановић најавила је нове акције ове установе културе у циљу популаризација књиге код деце, од предшколског узраста па до ученика средње школе. Она је најавила разне нове програме у библиотеци како би читање постало блиско младим генерацијама.

"Уз постојеће програме које организује Бранислав Зубовић и везани су за поезију и прозу, трудићемо се да осмислимо и друге програме за одрасле. Волела бих да у наредном периоду организујемо вечери са стручним дискусијама из области медицине, технике, здрављу, заштити животне средине, разним новим трендовима, као и о разним проблемима који муче људе. У програму библиотеке то свакако стоји и ми треба да делујемо не само кроз књижевност, већ и кроз едукацију и информацију", нагласила је Радовановић.

Осврћући се на незавидну материјалну ситуацију у којој се, због ограниченог буџета, налази НБ „Данило Киш“, Радовановић је истакла да је потребно реализовати добре идеје и разне програме са минималним средствима. "Волела бих да направимо акције донаторства библиотеци. Једна од идеја је и да направимо летњу читаоницу на отвореном простору између библиотеке и кафеа 'Драма'. Такође, приоритет је и да се покрене сајт библиотеке који тренутно не функционише", рекла је Радовановић.

Управо реализујући нове програмске идеје, у НБ „Данило Киш“ организован је наступ малишана из ПУ „Бошко Буха“ који су у читаоници извели приредбу за своје баке и деке. Уз бројне рецитације, песме, бројалице и брзалице, они су извели и представу „Корњачин оклоп“, коју су припремили са васпитачицама Вером Вујачић и Иваном Ковач.

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"