ВК: Стварање амбијента за развој предузетништва

Вељко Ковачевић, помоћник председника општине Врбас задужен за економски развој и инвестиције, најавио је да ће локална самоуправа у наредном периоду успоставити ближу сарадњу са директорима јавних предузећа, покушати да се избори за инвестиције у нашој општини, али и усресредити се на стварање амбијента за развој предузетништва и породичних фирми.

Када је реч о јавним предузећима, Ковачевић је истакао да је план руководства општине Врбас да оствари што бољу сарадњу са предузећима чији је оснивач. "Морамо покушати заједно да решавамо проблеме, да видимо како може општина да помогне јавним предузећима. Како се може чути од свих директора, ситуација је тренутно веома лоша. Има доста ствари које могу да се ураде како би се помогло јавним предузећима. Тренутно је највећи фокус на ЈКП 'Стандард' с обзиром на веома лоше стање у којем се налази то предузеће", рекао је Ковачевић. Према његовим речима, непходно је да локална самоуправа направи сет подстицајних мера како би потенцијални инвеститори имали интерес да изаберу баш  општину Врбас за улагање. "Мислим да сви у нашем окружењу имају боље подстицајне мере и ми смо ту у малом заостатку. Ради се на томе да се инвеститорима олакша приступ. Ми немамо ниједну радну зону. Требало би да се ускоро донесе одлука да се креће у развој три радне зоне у општини Врбас, што би се радило по убрзаном поступку. Друго, размишљамо како да и финансијски привучемо инвеститоре да улажу и запосле грађане општине Врбас. То је нешто што је сада прилично отежано, јер је најављено укидање свих субвенција, на шта су инвеститори рачунали када су планирали да дођу у Србију", напоменуо је Ковачевић.

Он је нагласио да је једна од најважнијих ствари које треба да уради локална самоуправа подстицање мале привреде. "Сведоци смо да су мале фирме у развијеним земљама мотор друштва и да веома утичу на стандард и квалитет живота. Самозапошљавање је веома пожељно. Људима је, пре свега, потребна идеја, затим план, као и дисциплина да би тако нешто остварили. Општина Врбасје ту да преко својих институција њихову идеју претвори у пројекат и касније преведе у реализацију. Нама је значајна свака породична фирма која се отвори у општини и ми ћемо све своје снаге усмерити ка остварењу тог циља", рекао је Ковачевић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"