Општини Врбас средства за увођење бесплатног интернета

Општина Врбас добила је на конкурсу Покрајинског секретаријата за привреду, запошљавање и равноправност полова бесповратна средства за реализацију порјекта у области електронских комуникација и информационог друштва. Уговор о издвајању 400.000 динара за успостављање хотспот локалција за бесплатан приступ интернету, потписали су у Новом Саду Братислав Кажић, председник општине Врбас, и Мирослав Васин, покрајински секретар за привреду, запошљавање и равноправност полова, у присуству председника Владе Војводине др Бојана Пајтића.

Према уговору, општини Врбас припало је 400.000 динара за успостављање четири хотспот локације: на главном тргу у центру Врбаса, затим у Центру за физичку културу "Драго Јововић", као и у центру Бачког Доброг Поља и центру Змајева. „Веома је значајно што ће становници насељених места у Војводини имати прилику да иду у корак са 21. веком. Посебно важно је што се 50 села налази у оквиру овог програма и што ће њихови становници имати прилику да бесплатно користе интернет на јавним местима. То ће и младима и старијима омогућити да иду у корак са новијим технологијама, да лакше дођу до нових знања и информација о актуелним дешавањима у свету у области науке, нових технологија и привреде, а што је важно за њихову егзистенцију. Истовремено, значајно је и то што смо на Дан људских права потписали уговоре који се односе на успостављање система видео-надзора у 15 основних и средњих школа и 39 раскрсница широм Војводине. То ће утицати на превенцију насиља, које је у порасту, и истовремено омогућити да се на бољи и квалитетнији начин санкционише лоше понашање, које нарушава безбедност ђака у школама и безбедност у саобраћају“, истакао је овом приликом Пајтић и позвао локалне самоуправе да и даље учествују у сличним програмима Владе Војводине.

Покрајински секретар за рад, запошљавање и равноправност полова Мирослав Васин је рекао да се кроз овај пројекат испуњавају три стратешка циља. "Побољшан је положај младих у Војводини, поготово у војвођанским селима, уведене су нове технологије у живот наших грађана и унапређен је положај села у оквиру програма 'Повратка на село', те могућност да становници на селу добију услове живота једнаке онима у граду", рекао је Васин.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"