Одржана IV седница Скупштине општине Врбас

Одборници Скупштине општине Врбас одржали су четврто заседање у новом сазиву на којем је разматрано 11 тачака дневног реда. И овога пута седница је почела изменама у саставу одборника међу којима се сада налазе и Александар Теофанов и Жељко Бјелан. Претходно су оставке поднеле Маја Бјекић и Јелена Девић.

Одборници су усвојили Одлуку о изменама и допунама Статута општине Врбас, као и нову Одлуку о  Општинском већу према којој ово тело од сада броји седам чланова. Нове чланице Општинског већа су Јасна Коматовић и Данијела Илић. Такође, усвојена је Одлука о накнади за заштиту и унапређење животне средине, затим измена Одлуке о локалној комуналној такси на истицање фирме, као и извештај о извршењу буџета за 2013. годину на дан 30. јун. Такође, именован је и нови Штаб за ванредне ситуације општине Врбас.

На предлог Комисије за кадровска, административна питања и радне односе, у Комисију за доделу Награде општине Врбас именовани су: др Братислав Кажић, председник, Милан Глушац, заменик председника, и чланови: Јована Вујтовић, Јован Ковачевић, Радинка Бајац, Ружица Глувић, Рајко Кривокапић, др Благоје Орбовић, Радомир Пејовић, Томислав Марковић и Весна Дринчић - Ђилас. У Комисију за утврђивање значајних датума, празника, јубилеја, признања и обележја општине Врбас именовани су: Владимир Голуб, председник, Виктор Бесермењи, заменик председника, и чланови: Никола Мирковић, Бранко Марковић, Балаж Карољ, Мира Недић, Вида Митић, Јована Вујтовић и Марија Златовић.

У Комисију за одређивање назива улица, тргова, квартова и делова насељених места у општини Врбас именовани су: др Братислав Кажић, председник, Блажо Мараш, заменик председника, и чланови: Владимир Ковачевић, Пеко Вуковић, Сенка Мијатовић, Габриела Папачек, Мирјана Шимун, Радош Премовић, Веселин Вукашиновић, Душко Ћутило и Милош Рогановић. У Комисију за планове општине Врбас именовани су: Игор Миловић, дипломирани инжењер грађевинарства, председник, и чланови: Владимир Ђурић, дипломирани  инжењер машинства, Светлана Јанковић, дипломирани  инжењер  архитектуре, Снежана Ушћумлић, дипломирани инжењер грађевине, Мирјана Керебић, дипломирани просторни планер - представник надлежног министарства, и Славка Срдић, дипломирани инжењер архитектуре - представник надлежног министарства. За секретара Комисије именована је дипломиранана правница Драгица Копривица.

У Управни одбор Фонда за располагање средствима солидарности општине Врбас именовани су: др Братислав Кажић, председник, Душко Ћутило, заменик председника, и чланови: Душан Коматина, Предраг Вукославовић, Јован Јанков, Сања Жигић, Милан Глушац, Катарина Делибашић и Јанош Догнар. Дијана Бајић постала је чланица Савета за друштвене делатности Скупштине општине Врбас. Пеко Рогановић именован је за члана Надзорног одбора Јавног предузећа "Дирекција за изградњу“, Здравко Перовић именован је за члана Надзорног одбора Јавног комуналног предузећа „Стандард“,  а Гордана Докнић именована је за члана Надзорног одбора Јавног предузећа „Врбас-гас“. Маја Мићуновић постала је чланица Надзорног одбора Јавног предузећа за превоз путника „Врбас“, Миља Кнежевић чланица Надзорног одбора Јавног предузећа за информисање "Врбас", док су у Управни одбор Народне библиотеке "Данило Киш" именовани: Виолета Клопан, Јелена Делибашић и Светислав Петровић. У Надзорни одбор исте установе именовани су Благоје Ераковић и Марија Богнар. У Управни одбор  Културног центра  Врбаса именовани су Весна Гргуровић и Јасмина Бабић, док је члан Надзорног одбора исте установе постао Родољуб Самарџић. У Управни одбор Центра за социјални рад изабрани су: др Мира Андрић, Јелена Аџић - Бенчик и Зорка Бајагић, док је у   Надзорни одбор постављена Тања Самарџић.

У Управни одбор Центра за физичку културу "Драго Јововић" именовани су     Александар Митровић и Тијана Алексић, а у Надзорни одбор Драган Митић. За чланове Управног одбора Апотеке "Врбас" именовани су Светлана Бркић и Божица Бербер, а за  члана Надзорног одбора Марија Марцијуш. У Управни одбор Дома здравља "Вељко Влаховић" изабрани су др Спасоје Убавин и Зорица Вујиновић, док је за чланицу  Надзорног одбора именована др Љиљана Батуран. У Управни одбор Предшколске установе "Бошко Буха" именовани су Марко Парошки, Небојша Митровић, Ленка Војводић и Маја Бауцал. Весна Војиновић именована је за чланицу Школског одбора Основне школе "Вук Караџић" у Бачком Добром Пољу, Валерија Сремачки именована је за чланицу Школског одбора Средње стручне школе "4. јули", а Мића Петковић за члана Школског одбора Гимназије "Жарко Зрењанин" у Врбасу.        




Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"