Конференција за медије Српске радикалне странке

Руководство ОО Српске радикалне странке критиковало је данас на конференцији за медије измене Статута општине Врбас које су омогућиле да се у Општинско веће именују два нова члана. Радикали су оценили да ће нова именовања додатно оптеретити општински буџет за око три милиона динара на годишњем нивоу, што доводи под сумњу учинковитост најављеног смањења плата у јавном сектору у општини Врбас.

"Само два нова члана Општинског већа, која, иначе, немају ни дана радног стажа, коштаће општину Врбас три милиона динара, а не знамо ни за које области су задужена. Питамо се које су њихове заслуге, осим доброг страначког рада у кампањи, и шта их квалификује да буду градски министри? Осуђујемо овакве потезе Српске напредне странке и чему служе мере штедње ако се запошљавају нови људи", запитао се Бојан Марковић, председник ОО СРС. Он је истакао да у политичком животу Врбаса, изузев СРС, нема опозиционих политичких партија и да све странке ћуте. "У скупштини општине немамо могућност да чујемо Демократску странку, иако се води као опозициона. Још увек нема одговора ДС-а на позив Игора Бечића, председника ОО СНС, на сарадњу који им је упутио, или се та сарадња огледа у сталним контактима првих људи ових странака у кафанама и на сплавовима, и пре и после избора. Нисмо против разговора, али треба да се зна начин за то. То треба радити на званичним местима, да разговарају руководства странака, и зато позивамо ДС да се изјасни о свим овим питањима, да ли су за сарадњу са СНС или не", рекао је Марковић.

Марковић је поставио и јавно питање председнику општине Врбас др Братиславу Кажићу ко је власник зграде у улици Маршала Тита у којој је некада било смештено ЈП "Дирекција за изградњу" и општинска администрација и "ко се на овом месту бави грађевинским радовима без дозволе". "Да ли је то зграда Предрага Ранковића Пецонија или неког другог и ко гради на овом месту?", упитао се Марковић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"