Нови конкурси Развојног фонда Војводине

Развојни фонд Војводине отварио је два нова конкурса: за доделу дугорочних кредита за пољопривреду, за који је обезбеђено 250 милиона динара, и за доделу дугорочних кредита за развој прехрамбено-прерађивачке индустрије, за који је обезбеђено 150 милиона динара. Оба конкурса ће бити отворена до утрошка обезбеђених средстава.

Конкурс за доделу дугорочних кредита за пољопривреду намењен је носиоцима активних регистрованих пољопривредних газдинстава. Средства су намењена за набавку пољопривредне механизације - трактора, комбајна и прикључних машина и друге опреме за пољопривредну производњу, квалитетног приплодног материјала у сточарству и матичног јата, вишегодишњих засада воћа, винове лозе и осталих вишегодишњих засада са опремањем површина под засадима, противградних мрежа са наслоном, као и опреме за заштићени простор. Такође, средства се могу користити за изградњу бунара и набавку опреме и система за наводњавање, за набавку опреме за повећање капацитета и осавремењавање линија за прераду примарних пољопривредних производа, за изградњу, адаптацију и опремање складишних капацитета – хладњача и подних складишта изградње, као и за адаптацију грађевинских објеката за сточарску производњу.

Конкурс за доделу дугорочних кредита за развој прехрамбено-прерађивачке индустрије намењен је малим и средњим предузећима која су регистрована за обављање пољопривредне делатности, односно делатности прехрамбено-прерађивачке производње, као и земљорадничким задругама које поседују задружну својину, за реализацију синергијских пројеката кроз удруживање већег броја произвођача - учесника у пољопривредној и прехрамбено-прерађивачкој производњи, ради повећања производно-прерађивачких потенцијала и складишних капацитета, унапређења конкурентности и побољшања извозних позиција Војводине.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"