Прворођеним бебама у 2014. уручени поклони

Милун Мушикић из Врбаса и Нађа Цаушевић из Црвенке прве су бебе рођене у Општој болници Врбас у 2014. години. Њиховим мајкама, Вањи и Милици, данас су уручени бројни поклони, а уз дародавце, посетио их је и др Братислав Кажић, председник општине Врбас. Он је прворођеној беби у 2014. години која има пребивалиште на територији општине Врбас уручио 80.000 динара.

"Родитељи малог Милуна и мале Нађе добили су најлепши поклон који неко може да добије у животу, своје дете, а локална самоуправа се потрудила да настави традицију и скромним новчаним поклоном помогне прве дане родитељства", рекао је Кажић и честитао Вањи и Милици рођење деце. Др Зорица Ристић, начелница Одељења гинекологије са акушерством, захвалила се свим донаторима који су обезбедили поклоне за прве бебе. "У првим данима 2014. године имали смо два порођаја и све је протекло у најбољем реду. Додатно нам је задовољство то што се наша кућа, Општа болница, придружила донаторима и спремила свој поклон бебама. Желимо да се акција настави, свака помоћ доста значи и хвала свим донаторима. Нажалост, беба је све мање, број је преполовљен у односу на дане када сам почела да радим у Општој болници и морамо се потрудити да се то промени у будућности", рекла је др Ристић.

Поклоне за бебе обезбедиле су: СТР "Сања МБИ", која је поклонила постељину за прворођене бебе, затим Индустрија меса "Carnex" која је донирала 5.000 динара вредан ваучер за куповину производа фабрике, "Гален фарм" је обезбедила беби пакете, а Општа болница Врбас столицу за храњење новорођенчади. СТР "Сања МБИ" поклониће још једну постељину беби рођеној до Божића која буде дошла из економски најугроженије породице. Поклон пакете обезбедио је и Црвени крст Врбаса. 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"