Интервју: Др Братислав Кажић, председник општине

Након нешто више од два месеца на функцији председника општине Врбас, др Братислав Кажић за интернет портал општине Врбас оцењује прве дане нове локалне власти. Председник општине је изнео планове за 2014. годину, мерама штедње у функционисању локалне самоуправе и јавних предузећа и установа, реализацији разних пројеката и другим темема.

vrbas.net: У првим обраћањима јавности више пута сте истакли да Вас очекује велики посао и решавање нагомиланих проблема. Које сте одредили као приоритетне и јесте ли започели са њиховим решавањем?

Кажић: Морамо максимално уозбиљити причу када је у питању функционисање локалне самоуправе. Нема више расипања народног новца на непопотребне расходе и трошкове и први резултати рестрикција, односно ограничења потрошње и мера штедње, су се већ показали. Анализе су показале да се од увођења ових мера на месечном нивоу штеде три до четири милиона. Умањили смо плате у локалној самоуправи и у предузећима, изузев у установама културе, библиотеци и предшколској установи, смањене су вредности дневница и исплаћују се строго по закону, а потрошња горива и потрошња на основу мобилних телефона смањена је по пет пута. Ево једног примера; за мобилне телефоне на месечном нивоу издвајало се 270.000 динара, а у новембру је то сведено на 60.000 динара. Сви се морају уклапати у дозвољени лимит или ће прекорачења плаћати својим новцем. Мере штедње су биле неопходне и изазване су веома тешким околностима и тешком ситуацијом у којој смо се нашли по преузимању одговорности за функционисање општине Врбас.

Комплетан интервју: Др БРАТИСЛАВ КАЖИЋ, председник општине >>

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"