315 милиона динара за спорт и омладину

Покрајински секретаријат за спорт и омладину реализоваће током 2014. године десет конкурса, кроз које ће бити подељено 315.158.941 динара. Приоритет ће бити брига о здрављу младих, и то у области спорта кроз примену Стратегије развоја школског спорта у Војводини, а у области омладине кроз програм „Здравствено васпитање о репродуктивном здрављу“.

Покрајински секретаријат за спорт и омладину почетком јануара већ је отворио целогодишњи конкурс за област спорта и омладински сектор. На овај конкурс могу да се пријаве спортске организације регистроване као удружења у складу са Законом о спорту, потом спортски савези и друштва регистровани у складу са истим законом, те установе и јединице локалне самоуправе са територије АП Војводине, омладинске организације и удружења за младе. Такође, јуче је расписан и конкурс за реализацију Акционог плана политике за младе у АП Војводини. За овај конкурс опредељено је укупно 10 милиона динара, а потенцијални корисници тих средства могу да поднесу пројекте у девет области, међу којима су екологија, запошљавање, безбедност и здравље младих. Секретаријат ће ускоро расписати конкурс намењен реализацији програма Војвођанског омладинског центра, а планирана су средства у износу од 2 милиона динара. У фебруару ће бити расписан и конкурс за програме обележавања јубиларних годишњица спортских организација, за шта је такође обезбеђено 2 милиона динара.

Конкурс за суфинансирање организације спортских манифестација од интереса за Војводину биће расписан такође у фебруару. За програме спортских удружења која ће бити домаћини важних међународних такмичења, издвојено је укупно 15 милиона динара. У фебруару ће бити расписан и конкурс за афирмацију жена у спорту, а планирани буџет за тај конкурс износи 2 милиона динара. Затим следи конкурс за реализацију програма „Здравствено васпитање о репродуктивном здрављу“, за шта је издвојено 20 милиона динара. План је да ове године програмом буду обухваћени сви градови и општине у АПВ. За април је планирано расписивање конкурса под називом „Активни распуст“ у оквиру кога ће бити суфинансирани пројекти који ће ђацима омогућити да током јула и августа креативно искористе своје време. За овај конкурс планирана су средства у укупном износу од 10 милиона динара. Конкурс за реализацију Акционог плана против дрога следи у другој половини године, а његов буџет је 3 милиона динара. И ове године, у септембру ће бити објављен конкурс за пројекте намењене превенцији насиља и дискриминације, а планирани буџет је 5 милиона динара.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"