НБ "Данило Киш" организује радионице за децу

У Народној библиотеци „Данило Киш“ почеле су са радом говорно – ликовне радионице за децу. У наредном периоду, библиотека ће бити домаћин предшколским групама ПУ „Бошко Буха“ где ће деца имати прилику да се друже, разговарају и цртају, окружени књигама.

Васпитачица Валентина Миловић, која води говорно – ликовне радионице, истиче да су сада циљна група предшколци, а након што ове радионице прођу све предшколске групе из општине Врбас, наставиће се са ђацима првих разреда основних школа. "Радионице реализујемо у сарадњи са библиотеком. Циљ ових радионица је да деца буду ближа књизи, да их мотивишемо да што више читају, да се упознају са писаном речи. У њиховим животима и свакодневици превише су присутни медији, цртани филмови, компјутери и због тога смо желели на неки начин да их усмеримо ка уметности, а све кроз дужење са вршњацима. Такође, акценат ових радионица је и на развоју говора", рекла је Миловић.

Говорно – ликовне радионице биће одржаване једном недељно, сваке среде. "На почетку сваке радионице прво мало разговарамо о библиотеци како би деца схватила зашто је она значајна и зашто треба да постану њени чланови. Након тога у читаоници библиотеке заједно прочитамо једну причу и поразговарамо о њој. За крај, деца насликају цртеж који је везан за ту причу", објашњава Миловић. Ликовни радови који настају на радионицама биће изложени у овој установи.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"