Дечје одељење ОБВ ускоро нормализује рад

Покрајински секретаријат за здравство, социјалну политику и демографију обезбедио  је новац за исплату надокнада падијатрима који су били ангажовани на Дечјем одељењу Опште болнице Врбас. Након измирења диговања ускоро се може очекивати нормализација рада на одељењу. У Општој болници до 01. децембра претходне године били су ангажовани педијатри Дома здравља "Вељко Влаховић".

Према речима Миодрага Шошкића, помоћника директора ОБВ, очекивало се да средства за три неисплаћене надокнаде обезбеди Републички фонд за здравствено осигурање, али је новац стигао из Покрајинског секретаријата за здравство, социјалну  политику и демографију. "И даље сматрамо да би новац за наредни период требао да обезбеди РФЗО. Обратили смо се и оснивачу, Влади Војводине, и добили помоћ за исплату заосталих надокнада, а сада је потребно да потпишемо нове уговоре о допунском раду са лекарима. Надам се да ћемо веома брзо обезбедити перманенцију рада Дечјег одељења", рекао је Шошкић.

Др Јулија Чуровић, начелница Дечјег одељења ДЗ "Вељко Влаховић", потврдила је да су њихове заостале надокнаде коначно исплаћене, али да и даље нема позива из Опште болнице за склапање договора. "Постоји воља нас лекара који смо дежурали у Општој болници да помогнемо да се превазиђе проблем перманенције, али мора се знати да Општа болница није наша матична кућа већ Дом здравља. Ми и овде имамо јако пуно пацијената и прегледа и то морамо урадити", рекла је др Чуровић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"