Прекид железничког саобраћаја због снежних наноса

Због снежних наноса и снажног ветра између Змајева и Врбаса тренуно је у прекиду железнички саобраћај на магистрали Београд - Нови Сад - Суботица, изјавио је јутрос Тањугу директор Медија центра Железница Србије Ненад Станисављевић.

"Због временских неприлика на прузи стоје два међународна воза и то од поноћи воз који је синоћ кренуо из Београда за Будимпешту, а јутрос од 4.00 сата воз који из Будимпеште саобраћаја за Београд", рекао је Станисављевић прецизирајући да у оба воза има по 50-ак путника и сви су добро. Један воз заустављен стоји између Врбаса и Змајева а други између Врбаса и Ловћенца. Такође, два вагона путничког воза стоје у станици у Врбасу. Према речима Душка Ћутила, члана Општинског већа, локална самоуправа пружа све врсте подршке екипама Железница Србије и Жандармерије које су почеле евакуацију путника, а неки од њих смештају се у Центар за физичку културу до организовања алтернативног превоза. На лице места довезене су додатне локомотиве које покушавају да заустављене међународне путничке возове. Ситуацију компликују и две теретне гарнитуре које стоје на овом делу пруге.

Говорећи о друмском саобраћају, Ћутило је истакао да је током ноћи било више интервенција на путевима, посебно на критичним деоницима између Бачког Доброг Поља и Змајева и Врбаса и Куцуре. "Око 23 часа један аутобус слетео је са пута између Бачког Доброг Поља и Змајева, али су сви путници одмах евакуисани на сигурно. Дугујемо захвалност приватницима који су нам ставили на распологање своје машине и помажу нам у сваком тренутку да очистимо путеве. Поново апелујем на грађане да не крећу на пут без преке потребе", рекао је Ћутило.

 

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"