РРА Бачка и општине израђују СОР

Регионална развојна агенција Бачка и општине Врбас, Бач, Бачка Паланка, Бачки Петровац, Бечеј, Србобран, Оџаци, Жабаљ и Град Сомбор започеле су свеобухватни процес дефинисања развојних приоритета на локалном нивоу и њихово усаглашавање са приоритетима развоја Европске уније за период 2014 – 2020. година, саопштено је из РРА Бачка.

"Овај процес огледа се у изради нових Стратегија одрживог развоја општина за период 2014 – 2020. година са израдом Акционих планова путем којих ће бити остварени дефинисани циљеви развоја општина. Увидом у тренутно стање и досадашњу праксу израде Стратегија развоја на простору Бачке, установљено је да највећи део општина није имао израђене акционе планове који би се спроводили преко Канцеларија за локални економски развој. Други недостатак уочен је у примени различитих методологија при изради самих стратегија у претходном периду, као и одсуство административних капацитета за праћење спровођења стратегија развоја. Из свега наведеног, Регионална развојна агенција Бачка покренула је иницијативу за израду нових планова развоја општина који би били усаглашени са хијерархијски више усвојеним актима на регионалном и националном нивоу, а пре свега са стратегијом развоја Европске уније Европа 2020", наводи се у саопштењу.

Основна сврха процеса је да приоритети дефинисани на локалном нивоу буду у што већој мери усаглашени са приоритетима развоја Европске уније, како би се средства за развој бачких општина што лакше обезбедила кроз нови буџетски период Европске уније до 2020. године. Средства за израду нових стратегија одрживог развоја општина обезбедио је Покрајински секретаријат за међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Владе АП Војводине, кроз спровођење мера у оквиру прве фазе „Војвођанског стандарда“.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"