Награђени најбољи на конкурсима Народне библиотеке

У Народној библиотеци „Данило Киш“ додељене су награде најуспешнијима на недавно завршеном ликовном и литерарном конкурсу који је расписала ова установа културе са темом „Путовање Светог Саве“, а на стихове Васка Попе „Путује без пута и пут се за њим рађа“.

На ликовни конкурс пристигло је више од 130 радова, а академски сликар и директорица Народне библиотеке „Данило Киш“ Милијана Радовановић изабрала је 12 најбољих. Најмлађи награђени су Викторија Роквић и Уна Николић из вртића „Цврчак“ из Бачког Доброг Поља, затим Василије Илић из вртића „Полетарац“, као и Драгана Божичковић и Марија Рашета из вртића „Шећерко“. У категорији млађих основаца награде су понели Ива Милићевић, ученица ОШ „Јован Јовановић Змај“ из Змајева, затим Сара Николић и Милица Ђурић, ученице ОШ „Бранко Радичевић“ из Равног Села, као и Давид Зековић, ученик ОШ „Вук Караџић“ Бачког Доброг Поља. Када је реч о старијим основцима награђени су Балша Бечић, Анђела Кешељевић и Петар Међеши, ученици ОШ „Братство јединство“ из Врбаса.Милијана Радовановић је истакла да је у току жирирања имала проблем да изабере најбоље, јер су сви радови, додала је она, добри и вредни. "Надам се да ће деци ове награде бити подстрек за даље. Са друге стране, мислим да је веома битно да деца буду део наше групе љубитеља књига и да им и на овај начин представимо библиотеку, наше просторије, читаоницу и књижни фонд", нагласила је Радовановић.

На литерарни конкурс стигло је око 100 радова, а најбоље је одабрао књижевник Небојша Деветак. У категорији ђака од првог до четвртог разреда основне школе награђени су Невена Мијановић и Тара Бешлић из ОШ „Светозар Милетић“ из Врбаса и Јован Шкатарић из ОШ „Бранко Радичевић“ из Равног Села, док су међу старијим основцима награде понели Нина Радовић из ОШ „20. октобар“, Симонида Лончар из ОШ „Бранко Радичевић“ из Савиног Села и Леополдина Ђанић из ОШ „Петар Петровић Његош“ из Врбаса. Такође, награде су понели и ученици Гимназије „Жарко Зрењанин“ Петар Вучковић и Ђурђија Томић. Небојша Деветак је истако да су му учесници конкурса приредили лепо изненађење са својим радовима. "Сви ђаци су у складу са својим узрастом одлично урадили овај задатак. Мислим да би на сличне конкурсе више учешћа требало да узму и ученици средњих школа којих је овог пута било веома мало", рекао је Деветак. Награђени на ликовном и литерарном конкурсу су као поклон добили књигу, које је обезбедила општина Врбас.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"