Државна секретарка МП посетила општину Врбас

Др Маја Тимотијевић, државна секретарка у Министарству пољопривреде, трговине, шумарства и водопривреде, посетила је данас општину Врбас и том приликом разговарала са председником општине др Братиславом Кажићем, његовим замеником Миланом Глушцем и помоћником Вељком Ковачевићем. Теме састанка биле су субвенције пољопривредним произвођачима и могуће инвестиције у ову грану привреде.

"У Војводини нема кланице за овце, а постоји велико интересовање из иностранства, како из арапских земаља, тако и из европских, за ову врсту меса и месних прерађевина. Мислио да би инвестиција у отварање таквог једног објекта била јако добра и сигурно исплатива. Ово може бити једна од идеја о којој треба размишљати у општини Врбас", рекла је др Тимотијевић, истичући да Министарство пољопривреде већ дужи временски период има јако добру сарадњу са врбаском локалном самоуправом.

Др Тимотијевић је додала да је Влада Републике Србије крајем јануара донела уредбу о субвенцијама за пољопривреду и рурални развој, а да је посебна пажња поклоњена сточарству, где су неке субвенције повећане и за сто одсто. "Субвенције намењене тову јагњади биле су 1.000 динара за грло, а сада су 2.000. За приплодне овце и козе било је 4.000, а сад је 7.000 динара. Министарство је одлучило да одобри кредитну линију сточарима за набавку приплодних грла, с тим да ће се из републичког буџета финансирати део камате. Размишљамо да отворимо и кредитну линију за сточаре за набавку механизације", истакла је др Тимотијевић.

Др Кажић је изразио задовољство због посете државне секретарке, нагласивши важност свих идеја и информација везаних за опште добро грађана. "Увек је задовољство дочекати неког из Владе Републике Србије, тим пре што се ради о државном секретару Министарства пољопривреде, а ми смо општина која је везана за пољопривредну производњу. У Министарству се чине заиста добре ствари када је у питању сточарство и надам се да ће их пољопривредни произвођачи искористити и на тај начин унапредитити своју делатност", рекао је др Кажић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"