СДПС Врбас: Привредни развој општине апсолутни приоритет

Јуче одржаној свечаној Изборној скупштини Општинског одбора Социјалдемократске партије Србије Врбас присуствовали су представници 12 политичких партија и три грађанске организације, што по наводима из СДПС-а "јасно потврђује уважавање локалног одбора од стране свих релевантних чинилаца политичке сцене те општине".

Новоизабрани председник ОО СДП Србије у Врбасу је Вељко Ковачевић који је као повереник водио одбор и на претходним локалним изборима где је остварен одличан резултат, како је у свом поздравном говору поменуо председник Општине Врбас доктор Братислав Кажић.

Посланик у Скупштини Републике Србије др Иван Бауер је, између осталог, у говору рекао да "за разлику од неких који заговарају радикалне мере без икаквог обзира према правима радника, наш председник Расим Љајић је са првим потпредседником Владе препознао значај социјалног дијалога и за преговарачки сто довео синдикате и послодавце. Таква социјално одговорна политика је део нашег програма који има за циљ да сачува младе кроз развој предузетништва, а пољопривреднике путем праведнијих мера субвенција које ће бити намењени власницима малих поседа, а не онима који обрађују хиљаде хектара".

Присутнима се обратио и координатор СДП Србије за Војводину, Миливоје Мирков, шеф Одсека за унутрашњу политику и безбедност при кабинету председника Владе Републике Србије, који је рекао да ће политика и наредне Владе бити усмерена на борби против корупције и криминала, али за разлику од досадашње конкретно ће морати да се истражи и ко је крив за све пропале приватизације, због чега ти људи нису до сада били процесуирани, ко их је и на који начин штитио. Мирков је рекао да се мир и поверење грађана у безбедносне органе мора повратити јер без тога би било веома тешко градити нови систем.

Координаторка СДП Србије за Војводину Сања Бурагски је, поздрављајући присутне, рекла да нема привредног напретка без развоја пољопривреде, посебно у Војводини која би по капацитетима могла да буде раме уз раме са водећим светским произвођачима и извозницима хране, а не да својом производњом задовољава своје потребе и мало извози.

Новоформирани одбор у Врбасу чине, поред председника Вељка Ковачевића, и Огњен Миљанић, Дијана Лукић, Божидар Перовић, Славољуб Колашинац, Хајрудин Обућа, Александар Попноваков, Дијана Бајић, Драган Ђуричић, док је почасни председник Бранко Ђаконовић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"