"Спорт у школе" и у општини Врбас

Општина Врбас потписала је уговоре са девет професора физичког васпитања који ће у наредном периоду бити ангажовани у основним школама на часовима физичке културе. Пројекат "Спорт у школе" је намењен деци узраста од првог до четвртог разреда, финансира га Министарство омладине и спорта, уз пуну подршку Министарства просвете, науке и технолошког развоја, а спроводи га Савез за школски спорт Србије.

Члан Општинског већа задужен за спорт Јован Ковачевић захвалио се директорима основних школа, руководиоцу Одељења за друштвене делатности Мири Недић, као и професорима физичког васпитања који су допринели да овај пројеката заживи и у општини Врбас. "Мислим да смо урадили добру ствар. Не сумњам да ће ово бити изузетан пројекат и да ћемо га временом унапређивати у сарадњи са Савезом за школски спорт", рекао је Ковачевић.

Председник општине др Братислав Кажић изразио је задовољство што је и општина Врбас део пројекта Савеза за школски спорт "Спорт у школе". "Веома је добро да деца из наше општине имају прилику да се баве спортом у школама и да са њима раде људи који су обучени за то, а то су професори физичког васпитања. Надам се да ће пројекат бити реализован онако како је и замишљен, што нам је и основни циљ", истакао је Кажић.

Генерални секретар Савеза за школски спорт Борисав Станковић је нагласио значај овог пројекта, истичући да је веома важно да се деца узраста од првог до четвртог разреда баве спортом. "Циљна група су, пре свега, деца која не тренирају никакав спорт, затим деца са повећаном телесном тежином, са лошим држањем тела и израженим деформитетима, као и деца чији родитељи немају довољно пара да плаћају чланарине у спортским клубовима", рекао је Станковић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"