Конкурси намењени удружењима жена

Уочи обележавања Међународног дана жена, када се наглашава важност достизања равноправности полова, Покрајински секретаријат за привреду, запошљавање и равноправност полова расписао је у овој области четири нова конкурса намењена удружењима жена, непрофитним организацијама и локалним самоуправама, за које је издвојено 8,9 милиона динара. Истовремено, Завод за равноправност полова расписао је конкурс за локалне самоуправе вредан 1,1 милион динара, саопштено је сајту Владе Војводине.

Конкурс за доделу бесповратних средстава непрофитним организацијама и удружењима грађана за подршку програмима удружења жена на селу у АП Војводини има за циљ економско оснаживање жена у руралним срединама. За ову сврху, Секретаријат је издвојио средства у виду дотација у износу од 2,9 милиона динара. Овим конкурсом се подржава афирмација женског стваралачког потенцијала, свеобухватан ангажман жена у локалној заједници кроз едукативне, културне, хуманитарне и друштвено корисне активности, као и удруживање жена и развој женског задругарства.

Конкурсом за подршку пројеката у области равноправности полова се финансирају програми за подстицање економског оснаживања и едукације жена, посебно рањивих категорија. Превенција и сузбијање насиља над женама, промовисање родне равноправности, посебно јавним акцијама и кампањама, такође су предмет овог конкурса. Покрајински секретаријат за привреду додељује бесповратна средства у износу од 2 милиона динара.

Јавни конкурс којим се додељују средства градовима и општинама у АП Војводини финансира пројекте у области афирмације сеоских средина, као туристичког потенцијала „Село са разгледнице“. Секретаријат је издвојио 3 милиона динара за подстицање активности на уређењу сеоских средина, са циљем подизања њиховог туристичког потенцијала, уређење карактеристичног сеоског детаља или предела који подижу туристичку понуду села, као и за унапређење потенцијала локалне заједнице за пружање услуга у области руралног туризма. На наведена три конкурса могуће је аплицирати само са једним пројектом за износ не већи од 200.000 динара.

Последњим конкурсом, за који је издвојено милион динара, финансирају се пројекти намењени активностима удружења жена на селу у Војводини, како би се промовисале локалне манифестације које представљају део туристичке понуде у руралним срединама. Подносилац може аплицирати само са једним пројектом, а висина тражених средстава не може бити већа од 70.000 динара.

Завод за равноправност полова Војводине је такође расписао конкурс намењен локалним самоуправама у Војводини за пројекте информатичке обуке намењене сеоским женама, у укупном износу од 1.150.000 динара, који има за циљ унапређење предузетничких и комуникационих вештина сеоских жена за активно учествовање на тржишту рада.

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"