Заједничко улагање општине Врбас и Електровојводине

Општина Врбас и Електровојводина д.о.о. потписале су данас споразум о заједничком улагању средстава у изградњу електроенергетских објеката. Према уговору, у пројекат ће бити уложено десет милиона динара, од чега ће пет милиона динара уложити Електровојводина, а исто толико и општина Врбас. Уговоре су потписали др Братислав Кажић, председник општине Врбас, и др Петар Загорчић, заменик директора Електровојводине. Предмет Споразума је заједничко улагање средстава за потребе изградње нисконапонске и средњенапонске мреже као и дистрибутивних трафостаница.

"Ово улагање значи враћање средстава у општине у којима желимо друштвени развој да подигнемо на виши ниво. Улагањем у капацитете за дистрибуцију електричне енергије стварају се услови за отварање нових радних места, да се створи сигурност у снабдевању електричном енергијом и побољша квалитет у њеној испоруци. Крајњи циљ је задовољство корисника наших услуга", рекао је Загорчић. Председник општине Врбас др Братислав Кажић изразио је задовољство због потписивања Споразума који је од општег интереса. "Суштина заједничке активности је квалитетнији живот, али и довођење инвеститора на подручје врбаске општине који без електричне енергије и нових електроенергетских објеката, који су део потребне инфраструктуре, не би могли да улажу у развој тог подручја", рекао је др Кажић.

"Обе стране су изразиле жељу и интерес да наставе међусобну дугорочну пословну сарадњу, на принципима равноправности, савести и поштења, имајући у виду обострани значај сваког субјекта на изградњи и одржавању електроенергетских објеката, који су потребни за грађане, привреду и развој општине Врбас", рекао је након потписивања уговора Милан Глушац, заменик председника општине Врбас.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"