Општина Врбас и "HesaLight" спремни за сарадњу

Др Братислав Кажић и Милан Глушац, председник и заменик председника општине, и Игор Миловић, директор ЈП "Дирекција за изградњу", састали су се са представницима данске фирме "HesaLight" и разговарали о могућностима успостављања пословно-партнерског односа у области јавне расвете. Фирма "HesaLight" има вишегодишње искуство у пројектовању, производњи и пуштању у рад сигналних и расветних тела произведених у ЛЕД технологији, са референцом у Данској, Немачкој, Шпанији, Уругвају, Бугарској, Португалу, а има и директну финансијску подршку Владе Данске. На састанку у Врбасу данску фирму су представљали Lars Norholt, генарални директор, Драшко Петрић, директор комапније за ЈИ Европу, и Дејан Меденица, заступник за Србију и Црну Гору.

Према предлогу представника фирме "HesaLight", пословно-техничка сарадња са врбаском локалном самоуправом подразумевала би реализацију пилот пројекта осветљења локације по жељи како би се створила могућност упознавања са технологијом и квалитетом производа и ефектима уштеда, затим припремила би се пројектна документација расвете и избор најоптималнијег решења, као и елаборат о могућностима уштеде. Такође, евентуална сарадња подразумева договоре око динамике отплате кредита, од једне до 5 година. Кредитна линија између Републике Данске и општине Врбас обезбеђивала би безкаматно финансирање набакве опреме и технологије, као и њихово одржавање, односно набавку резервних делова, уз грејс период од 6 месеци до годину дана. Пословна политика “HesaLight” је да договорена месечна, шестомесечна или годишња рата кредита не сме прећи износ буџетом предвиђених средстава за трошкове јавне расвете. Уговор о сарадњи потписале би три стране, општина Врбас, "HesaLight" и Влада Данске.

"Светиљке из програма "HesaLight" су направљене од најквалитетнијих материјала, издржавају екстремне атмосферске утицаје, у њима су употребљена насавременија техничка и технолошка знања у свету и опремљене су моћним wi-fi алатом, помоћу кога је омогућено особљу које води бригу о расвети да у реалном времену контролише време укључења и искључења и интезитет светлости појединачно сваке светиљке", чуло се током састанка.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"