Одржана VI седница Скупштине општине Врбас

Одборници Скупштине општине Врбас одржали су данас прво заседање у 2014. години и усвојили све одлуке предвиђене дневним редом. За укупно 29 тачака дневног реда било је потребно трочасовно заседање. Пре почетка расправе по дневном реду саопштено је да су одборници Милан Станимировић и Драган Стијеповић иступили из одборничке групе Демократске странке и од сада ће наступати као самостални одборници. Они су једни од иницијатора оснивања локалног одбора Нове демократске странке у општини Врбас.

Најпре је било предложено да се на VI по реду седници СО Врбас разматра 27 тачака, али су на захтев председника општине Врбас и чланова Општинског већа додате још две тачке дневног реда. Реч је о изменама и допунама Одлуке о привременим монтажним објектима и Одлука о критеријумима и мерилима за утврђивање накнаде за грађевинско земљиште.

Разлози за доношење Одлуке о изменама и допунама Статута Општине Врбас садржани су у потреби да се постојећи Статут усагласи са одредбама Закона о комуналним делатностима, Закона о јавној својини и Закона о вандреднин ситуацијама, као и потреби да се прецизније регулишу поједине одредбе у Статуту општине. Предложеним променама Статута измењење су одређене одредбе које регулишу надлежности локалне самоуправе, председника општине, Општинског већа, СО, Општинске управе, постављање помоћника председника општине и области за које се постављају. Промењен су и оснивачки акти Туристичке организације и Центра за физичку културу. У складу са Законом о штрајку, утврђен је минимум процеса рада јавних предузећа "Дирекција за изградњу", ЈП за превоз путника "Врбас", "Врбас гаса" и ЈП за предузећа "Врбас", с обзиром да ова предузећа обављају послове од општег инреса и од заначаја за оставаривање животних потреба физичких и правних лица на територији општине, а за које је јединица локалне самоуправе дужна да обезбеди одговарајући квалитет, обим и доступост, као и надзор над њиховим вршењем. За обављање екстерне ревизије завршног рачуна општине Врбас за прошлу годину, биће ангажован ревизор, одлучено је на данашњој седници СО Врбас. Дата је и сагласност на одлуке о изменама и допунама Статута Народне библиотеке "Данило Киш", Култунрог центра Врбаса, ЈКП "Стандард", као и ЈП за информисање "Врбас" и ЈП "Дирекција за изградњу", а дата је сагласност и на Статуте ЈП за превоз путника "Врбас" и свих месних заједница општине Врбас.

На предлог Комисије за кадровска, административна питања и радне односе за чланове Школског одбора Гимназије „Жарко Зрењанин“, испред локалне самоуправе, именовани су: др Горан Ђуровић, Маја Бјекић и Лука Јововић, а за чланове ШО Средње стручне школе „4. јули“: мр Жељко Лаиновић, Саша Гудељ и Стојан Брдар. Нове чланове ШО добиле су и основне школе: „Петар Петровић Његош“ - Љиљана Драгаш, Небојша Ћетковић и Момчило Милошевић, „Братство јединство“ - Марко Бјелаковић, Гордана Булајић и Золтан Догнар, „Светозар Милетић“ - Дијана Лукић, Александар Милосављевић и Андреа Драшковић, „20. октобар“ - Катарина Делибашић, Милош Рогановић и Веселинка Ковачевић, Основна музичке школе - Ненад Томашевић, Огњен Васиљевић и Марко Ђукић, „Вук Караџић“ Бачко Добро Поље - Тијана Вуковић, Петар Јоцић и Милена Пејић, „Јован Јовановић Змај“ Змајево - Милана Милићевић, Милош Пешић и Божидар Паић, "Братство јединсто“ Куцура - Александра Димитријевић, Златко Колесар и Будимир Сабо Дајко, „Бранко Радичевић“  Савино Село - Огњен Шћекић, Иван Лауц и Далибор Абрамушић, „Бранко Радичевић“ Равно Село - Јелена Девић, Љиљана Продан и Данка Васиљевић. За члана Управног одбора Предшколске установе „Бошко Буха“, као представник родитеља, именован је Ненад Ковачевић. Оставку на мандат поднео је Дејан Будимски из одборничке групе Демократска странка.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"